+30 23940 25290 info@roka-refractory.com
Πυρόπλακες
Κωδικός : Πυρόπλακες
Κατηγορία : Πυρόπλακες

Εισαγωγή Πυρόπλακες:

Οι πυρόπλακες είναι ειδικές πυρίμαχες πλάκες από λευκή άργιλο των οποίων η αντοχή στη θερμότητα υπερβαίνει τους 1200 °C. Είναι φτιαγμένα από πυριτιοαργιλική πρώτη ύλη με συνδετικά με βάση ασβέστιο και χρησιμοποιούνται ως θερμοσσυσωρευτικά πυρότουβλα σε μεταλλικές σόμπες (πλάτες φωτιάς) και τζάκια, εξυπηρετώντας δύο στόχους:

 • Μονώνουν τις πλευρές της εστίας, προστατεύοντας τη μεταλλική κατασκευή από εκτεταμένη έκθεση σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, η οποία μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια για την κατασκευή με την πάροδο του χρόνου.
 • Μεταφέρουν παρόμοιες θερμικές ιδιότητες με πυριτιοπυριτικά πυρότουβλα, επιτρέποντας στη σόμπα ή στο τζάκι να συσσωρεύει και να αποθηκεύει μέρος της παραγόμενης θερμικής ενέργειας και να τη διαχέει όταν σβήσει η φωτιά, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιτυγχάνοντας θερμική σταθερότητα.

Η Roka Refractories προωθώντας την ηγετική της θέση στη βιομηχανία σόμπας και τζακιού, παράγει τζάκια σε διάφορες διαστάσεις, χρώματα και ειδικά σχήματα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

 Μοναδικές δυνατότητες

Μπορούμε να παράγουμε οποιοδήποτε σχήμα και σχέδιο πρεσσαριστού πυρότουβλου κατόπιν αιτήματος. Υπάρχουν δύο τύποι διαδικασιών κατασκευής:

Υπάρχουν τυπικές διαστάσεις που μπορούν να παραχθούν μαζικά με αυτόματες πρέσες.

Για ειδικά σχήματα χρησιμοποιούμε χειροκίνητες πρέσες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας με τις πιο αποτελεσματικές λύσεις, κατόπιν συμφωνίας προχωρούμε σε κοπές κανονικών διαστάσεων των πυρόπλακων.

 Παγκόσμια πράσινη καινοτομία

Ως φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες, καταφέραμε να αναπτύξουμε «πράσινα» πυρότουβλα. Τα τούβλα Geopolymer είναι ειδικά πυρίμαχα τούβλα των οποίων η θερμική αντίσταση υπερβαίνει τους 1200°C. Διαφέρουν από τα κοινά πυρότουβλα στις βασικές φυσικές, μηχανικές και θερμικές ιδιότητες, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να αντιστέκονται σε συνθήκες υψηλότερης καταπόνησης.

Τα πυρίμαχα τούβλα γεωπολυμερών της Roka Refractories αποτελούν μια καινοτομία με αξιοσημείωτη εξοικονόμηση ρύπων στο περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας συνδετικά με βάση το ασβέστιο και αξιοποιώντας την αντίδραση ασβεστίου με διοξείδιο του πυριτίου, τα πρεσαριστά πυρίμαχα τούβλα σταθεροποιούνται χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις πυροεπεξεργασίας. Οι C-S-H και C-A-H είναι «πράσινες» ενώσεις που δρουν ως συνδέτης για να διατηρούν τη δομή στιβαρή και ανθεκτική.

 Χρωματιστά πυρότουβλα.

Το χρώμα παίζει ζωτικό ρόλο στον κόσμο στον οποίο ζούμε. Το χρώμα μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη, να αλλάξει τις ενέργειες και να προκαλέσει αντιδράσεις. Μπορεί να ερεθίσει ή να καταπραΰνει τα μάτια σας, να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση ή να καταστείλει την όρεξή σας. Για το λόγο αυτό, κατόπιν συμφωνίας η ROKA REFRACTORIES μπορεί να σας προσφέρει πολλαπλές επιλογές ανάλογα με τις αισθητικές απαιτήσεις σας.

 Η ποιότητα είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.

Χρησιμοποιούμε μόνο τη δική μας τεχνική υποδομή, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις και προσαρμοσμένες επιλογές στην παγκόσμια βιομηχανία πυρίμαχων υλικών. Με μια μεγάλη εμπειρία και όντας πιστοποιημένοι από την TUV Austria-Hellas (ISO 9001-2008), Istituto di Ricerche Agrindustria Srl (καταλληλότητα τροφίμων), Democritus Institute (απουσία αμιάντου) και σύμφωνα με την ASTM (Αμερικανική Εταιρεία Δοκιμών και Υλικών) Τα Διεθνή Πρότυπα και ο (EN) Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τυποποίησης, η Roka Refractories®, προωθώντας την ήδη ηγετική της θέση στον κλάδο των πυρίμαχων υλικών παγκοσμίως, προσφέρει νέες, καινοτόμες λύσεις για πυρίμαχα τούβλα και πυρίμαχα υλικά σε επαναστατικά χρώματα, θέτοντας το σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη βιομηχανία πυρίμαχων υλικών.

Γιατί να επιλέξετε της πυρόπλακες αντί για υποκατάστατα υλικά:

Πυρόπλακες εν αντίθεση με πλάκες βερμικουλίτη:

 • Ο βερμικουλίτης είναι ένα εξαιρετικά μονωτικό ελαφρύ υλικό το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό μέσα σε εστίες. Ωστόσο, η χρήση του συνεπάγεται σημαντικά φυσικά μειονεκτήματα που μπορεί τώρα να αποφευχθούν με την υιοθέτηση των πυρόπλακων της Roka Refractories.
 • Οι σανίδες βερμικουλίτη είναι πολύ «μαλακές» και είναι επιρρεπείς σε γρατσουνιές και τριβή / διάβρωση. Ως αποτέλεσμα, τα κομμάτια ξύλου αφήνουν σημάδια στην επιφάνειά τους, τα οποία είναι πιθανό να εξελιχθούν σε ρωγμές. Μετά την πυκνότητα όγκου και το ειδικό βάρος, η αντίσταση στην τριβή των πυρίμαχων πλακών της Roka Refractories είναι, από την άλλη πλευρά, πολύ υψηλή.
 • Μια αδέξια ρίψη από ένα κομμάτι ξύλου μέσα στο τζάκι αρκεί για να σπάσει μια σανίδα από βερμικουλίτη λόγω της χαμηλής αντοχής σε θλίψη και του συντελεστή ρήξης. Τα πυρίμαχα τούβλα της Roka Refractories δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, καθώς έχουν υψηλές ιδιότητες μηχανικής αντοχής.
 • Λόγω της υψηλής μόνωσης, οι σανίδες βερμικουλίτη δεν απορροφούν θερμική ενέργεια. Η παραγόμενη θερμότητα αντανακλάται και ακολουθεί τον καπνό έξω από την καμινάδα. Οι πλάκες της Roka Refractories προσφέρουν την κατάλληλη αναλογία μόνωσης-θερμικής συσσώρευσης που προστατεύει τις πλευρές του τζακιού ενώ αποθηκεύει μέρος της ενέργειας που θα είχε απομακρυνθεί.
 • Τα πυρίμαχα τούβλα τείνουν να έχουν χαμηλή αντοχή στη διόγκωση, καθώς τα κενά στη δομή είναι λιγοστά. Ωστόσο, η μοναδική σύνθεση των πυρότουβλων της Roka Refractories επιτρέπει τη Γραμμική Αλλαγή κάτω του 1% σε οποιαδήποτε θερμοκρασία κάτω των 1200 ° C.
 • Η αντοχή στη θερμότητα του βερμικουλίτη φτάνει μόλις τους 1100 ° C, ενώ τα πυρίμαχα τούβλα της Roka Refractories έχουν αντοχή πάνω από 1200 ° C
 • Τα πυρότουβλα της Roka Refractories διατίθενται σε πέντε χρώματα σε αντίθεση με τον βερμικουλίτη που υπάρχει μόνο σε κιτρινωπό χρωματισμό.

 

Πυρόπλακες εναντίον Μαντεμιού:

 • Η αντίσταση θερμοκρασίας του χυτοσιδήρου φτάνει τους 912 ° C, που είναι ένα όριο στο οποίο μπορεί να φτάσει η καρδιά μιας φωτιάς. Τα περιστατικά των σπασμένων εστιών από μαντέμι είναι κοινά και αναμένονται μετά από συνεχή καταπόνηση αντοχής εάν δεν υπάρχει προληπτική προστασία από μόνωση.
 • Το μαντέμι αντανακλά τη θερμότητα συνολικά και, όπως ο βερμικουλίτης, σπαταλά μέρος της παραγόμενης ενέργειας. Η αποθήκευση ενέργειας από πυρόπλακες οδηγεί τελικά σε αύξηση της θερμοκρασίας μέσα στο τζάκι, επιτρέποντας καλύτερη καύση. Η παραγωγή μαντεμιού συνεπάγεται σημαντική επεξεργασία και, στη συνέχεια, σημαντικές εκπομπές CO2.
 • Τα πυρότουβλα της Roka Refractories είναι φτιαγμένα από φυσικές πρώτες ύλες που δεν απαιτούν ενεργειακή προεπεξεργασία και αποτελούν μια πράσινη λύση.
 • Το μαντέμι καλής ποιότητας είναι ακριβό στην κατασκευή του.
 • Τα πυρότουβλα της Roka Refractories μειώνουν το οικονομικό κόστος των τζακιών σε σχέση με το μαντέμι καθώς ελαχιστοποιούν το απαιτούμενο πάχος των πλευρών και την απαιτούμενη χημική «καθαρότητα» του μετάλλου που χρησιμοποιείται.
 • Μετά από χρόνια χρήσης, η καύση ακατάλληλου στερεού καυσίμου σε τζάκι είναι αναπόφευκτη, προκαλώντας ζημιά στο τζάκι. Οι πυρόπλακες μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν σε αυτήν την περίπτωση, σε αντίθεση με το μαντέμι που, εάν υποστεί ζημιά, θα απαιτήσει την αντικατάσταση ολόκληρης της εστίας.

 

Οδηγίες χρήσης:

 • Διατηρήστε τα προϊόντα σε ξηρό μέρος με χαμηλά επίπεδα υγρασίας.
 • Όταν ο καταναλωτής ανάβει φωτιά σε σόμπα ή τζάκι θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι τα πυρότουβλα είναι εντελώς στεγνά. Όταν τα πυρότουβλα είναι βρεγμένα, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας υπάρχει η παραγωγή ατμού που μπορεί να σπάσει το τούβλο ή ακόμη και να σπάσει το τζάκι. Η πρώτη εκκίνηση πυρκαγιάς θα πρέπει να γίνεται σταδιακά με χαμηλή θερμοκρασία για να εξαφανιστεί η υγρασία.
 • Οι πυρόπλακες κατασκευάζονται για να αντισταθούν στην καύση ξύλου. Σε περίπτωση οποιασδήποτε ζημιάς λανθασμένης χρήσης όπως καύση λαδιού, αλκοόλ, πλαστικού, νερού, η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για αυτό. Τα ξύλα πρέπει να τοποθετούνται με προσοχή και να μην πετιούνται με ένταση.

Πιστοποίησεις :
Bulk Density: 2,16 g/cm3
Open Porosity: 18,5 % 
Water Absorption: 8,5 % 
Dynamic Elasticity Modulus: 11140 Mpa
Cold Crushing Strength: 41,302 Mpa
Modulus Of Rupture: (3 point Bending) 1,032 Mpa
Refractoriness: > 1200 °C
Permanent Linear Change:  < 1 %
Thermal Conductivity (300°C): 0,96 W/m·K
Heat Capacity: 0,76 J/g·K
Thermal Diffusivity: 0,0000006 m2/s     

 

FIREBOARDS FIREBOARDS
Dimensions in cm Dimensions in cm
23 x 11,4 x 3 20 x 40 x 2,5
23 x 11,4 x 6 20 x 40 x 3
25 x 12,4 x 3 20 x 40 x 4
25 x 12,4 x 6 30 x 40 x 3
20 x 30 x 2,5 18 x 30 x 2,5
20 x 30 x 3 18 x 30 x 3
20 x 30 x 4 22 x 30 x 3
23 x 32 x 2,5 13,5 x 30 x 3
23 x 32 x 3 15 x 30 x 3
22 x 50 x 2,5 34,3 x 14,3x 2,5
22 x 50 x 3 34,3 x 14,3 x 3
25 x 50 x 3 28,5 x 11,5 x 2,5
25 x 50 x 4 28,5 x 11,5 x 3
25 x 50 x 5 26 x 23 x 2,5
25 x 50 x 6 26 x 23 x 3

espa